Werkwijze

Als we een afspraak maken starten we het traject met een intakegesprek dat bestaat uit een vragenformulier en een gesprek met mij. We krijgen hiermee inzicht in je situatie en klachten. Tijdens de intake bespreken we je doelen en ontwikkelpunten.

Gemiddeld heb je 6 tot 8 vervolggesprekken na de intake. Uiteraard kan dit minder of meer zijn, afhankelijk van de ernst van je klachten.

Tijdens het traject krijg je ook oefeningen en opdrachten gericht op bewuster omgaan met jouw hulpvraag en/of ontwikkelvraag, als dit niet bij je past bespreken we andere mogelijkheden. We kunnen vragenlijsten inzetten om inzicht te krijgen in je klachten. Met een eindmeting (eindvragenlijst) aan het eind van het traject, onderbouwen we de je resultaten. Voor een goed effect van de begeleiding is het erg belangrijk om je thuiswerkoefeningen te doen.

Het is ook belangrijk om een ‘klik’ te ervaren met mij. Is dit niet het geval laat het dan aan mij weten, want een klik is belangrijk voor het slagen van het traject. Laat het mij vooral weten en ik kan met je meedenken hoe je verder zou kunnen.

Intervisie overleg
Ik heb intervisie met vakgenoten over mijn werkwijze als therapeut/coach met collega’s die net als ik geheimhoudingsplicht hebben. Casuïstiek wordt altijd geanonimiseerd besproken. Doel van deze overlegvormen is kwaliteitsbewaking.

Vervanging/waarneming
Voor waarneming bij afwezigheid heb ik een vervanger. Als dit aan de orde is, zal ik dit tijdig met jou bespreken.