Volwassenen

In onze huidige maatschappij moeten we van alles. Een opleiding, een baan, carrière maken. Relaties zijn belangrijk, sociale contacten. Actief op sportgebied. Gezond leven. Misschien wil je een partner of juist niet. Twijfelen over keuzes in je leven. Je staat voortdurend “aan” en komt niet meer tot rust. We rennen onszelf voorbij omdat we het lastig vinden grenzen te stellen.

Al met al wordt er veel van je gevraagd. Soms stellen mensen hoge eisen aan zichzelf of de maatschappij stelt ze aan jou. Verantwoording nemen, teveel of te weinig,  teveel hooi op je vork hebben. Misschien ben je een perfectionist en als je alle ballen in de lucht wilt houden, kan het je een keer teveel worden.

Soms sta je niet meer stil bij wat je voelt. Je hebt een traumatische gebeurtenis meegemaakt, of iemand in je omgeving waarbij je je betrokken voelt. Je jeugd is niet zo soepel verlopen. Je relatie staat op springen. Je twijfelt over je relatie. Al met al je weet het niet meer. Je vraagt je af wie ben ik en wat wil ik, kortom identiteitsvragen die je afleiden. Je kunt niet meer genieten van de alledaagse dingen. Op het werk loopt het niet goed, onenigheid en strubbelingen en je hebt het niet op een goede manier gezegd en dat overkomt je te vaak.

Of je hebt een gezin en je kind wordt ziek en je voelt dat je niet meer lekker in je vel zit. Je bent mantelzorger en dat is zwaar naast je andere taken.

Soms zijn er teveel dingen gebeurd en heb je niet meer de kracht om er alleen uit te komen. Door middel van gesprekken kun je je eigen situatie scherper krijgen. Je kunt aangeven wat jij wilt bereiken met de therapie. Je gaat een proces in van bewustwording en doorleeft je ervaringen, zodat je weer meer grip krijgt op je situatie en van daar uit weer prettig kunt functioneren. Als jij hier verandering in wil neem dan gerust contact met mij op.

Vragenlijsten zorgen voor een beter inzicht in je situatie. Bijvoorbeeld bij klachten m.b.t Burn-out  vragenlijst (€50,00)of een PTSS (gratis)vragenlijst. Indien je graag met ACT aan de slag zou willen, wat staat voor meer psychologische flexibiliteit, dan kan ik je een digitale vragenlijst in laten vullen, dit is gratis.