Afronding traject augustus 2023

Een jong volwassene heeft zich aangemeld met de volgende klachten: Onzekerheid, perfectionisme, piekeren en malen, ‘ziet beren op de weg’, onverwachte situaties zijn lastig, voelt spanning en voelt onrust.

De aanpak: tijdens de intake brengen we de situatie in kaart en de doelen van het traject. We starten met ACT Acceptance Commitment Therapy, met behulp van een werkboek, gaan we aan de slag. We bespreken de lastige situaties en oefenen met ACT vaardigheden. ACT heeft als doel je psychologische flexibiliteit te ontwikkelen.

Afronding: tijdens het afrondingsgesprek vraag ik naar wat de client heeft geholpen. De reactie van deze persoon, ik noem ze Anna gaf aan dat ik goed luisterde naar haar, je bent een rustig persoon. Ik kon alles zeggen en Bep reageerde neutraal zonder oordeel. De uitleg was duidelijk en Bep ‘prikt’ door mijn reacties en heen. Het ACT werkboek was prettig en de metaforen gaven mij inzicht in hoe ik met situaties omga. Ik heb nu alle tips in mijn rugzak en kan hier verder mee.

Ben je benieuwd naar mijn werkwijze en methode? Je mag gerust bellen voor meer informatie. Het werkboek is te koop voor € 15,00


-