Individueel Traject voor een 10 jarige

Mijn zoon is een gevoelig en emotioneel kind. Dit maakte hem een kwetsbaar kind, dat in de klas het mikpunt van pesterijtjes was. V.a. groep 4 gebeurde dit al. Hij zit nu inmiddels in groep 7.
Om hem weerbaarder te maken, heb ik hem in die tijd op judo gedaan. Door zijn gevoelige kant was dit niets voor hem en vond hij het niet leuk. Hij zag dit als “vechten”, dus ging hij hiervan af. Daarna ben ik met hem naar een weerbaarheidstraining gegaan. Ook dit bracht niet het gewenste resultaat en mijn zoon bleef gepest worden.
Als ouder probeer je er alles aan te doen om je kind te helpen en te steunen, maar als niets meer helpt, sta je machteloos. Totdat ik op een dag aan het googelen ben gegaan en op de site van Bep Lovink terecht kwam. Ik heb met haar contact opgenomen en een tijdje later kon mijn zoon, individueel, met haar aan de slag.
Mijn voornaamste punten waren mijn zoon weerbaarder en assertiever maken. Als ouder ben ik zo blij dat ik deze stap gezet heb. Na zo’n 12 lessen, had ik een heel ander kind terug. Een kind dat weerbaarder is geworden en beter voor zichzelf op kan komen. Ook merk ik dat hij heel goed in zijn vel zit, wat hiervoor zeker niet het geval was. Hij is een stuk minder emotioneel en als hem nu iets aangedaan wordt, weet hij hoe hij hier mee om moet gaan en trekt hij het zich niet meer zo aan. Gewoon fantastisch!!!
Maar niet alleen mijn zoon, maar ook ik, als ouder, heb handvatten van Bep meegekregen. Hoe om te gaan met bepaalde situaties. En dat is ook heel erg fijn. Zo kan ik als ouder mijn kind ook beter begeleiden en helpen als dit nodig is. De begeleiding van Bep is heel prettig en laagdrempelig en dat hebben wij als heel prettig ervaren.
Bep, namens mij en mijn zoon, bedankt voor je goede hulp en begeleiding.


-