DISC

Het DISC model bestaat uit de combinatie van vier temperamenten (Dominant, Interactief, Stabiel, en Consciëntieus) en brengt iemands voorkeursstijlen, sterke kanten, communicatie en groeimogelijkheden in kaart. DISC vergroot de kennis van gedrag, helpt communicatieconflicten oplossen en vermijden, vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en stimuleert het benutten van talenten.
DISC & voorkeursgedrag
Het DISC model brengt voorkeursgedrag en communicatie in kaart. Hiermee kun je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld brengen en ook die van anderen. Hierdoor begrijp je (beter) wat jezelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken en voorkeuren hebben.
DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit.
De letters DISC staan voor:
D = Daadkrachtig, Direct
Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen: snelle acties en taakgericht
I = Interactief, Inspirerend
Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt: snelle acties en mensgericht
S = Stabiel, Sociaal
Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving: rustige benadering en mensgericht
C = Conformerend, Consciëntieus
Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures: rustige benadering en taakgericht
Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.
DISC in teams
Ieder teamlid krijgt digitaal een vragenlijst om in te vullen, hier komt een profiel uit.
Dit profiel wordt met een trainer individueel besproken. Hierna vindt een teamsessie plaats met het teamprofiel. Aan de hand van oefeningen en het uitwisselen van ervaringen stimuleer je de communicatie in het team en ontstaat er herkenning en erkenning en begrip wat de samenwerking bevordert.
Over de terugkoppeling kan inhoudelijk geen informatie uitgewisseld worden, wel ontvangt u een advies voor een eventueel vervolgtraject.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo,
Waarmee kan ik je helpen?